Областната управа: Няма да затварят пътя Хасково-Димитровград
Областната управа: Няма да затварят пътя Хасково-Димитровград / Darik News

Пътят между Хасково и Димитровград няма да бъде затворен за движение, както поиска строителят на ЛОТ 2 на АМ „Марица“. Такова уверение е получил и.д. областен управител Кадир Исов от министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и ръководителя на Агенция „Пътна инфраструктура“ Стефан Чайков, съобщават от областната управа. Исов посочил, че не е съгласен първокласният път, който свързва двата най-големи града в областта, да бъде затварян за продължителен период от време.

От сдружението, избрано за строител на „Марица“ поискаха затваряне на пътя за 6 месеца, заради изграждането на пътен възел „Димитровград“ в близост до село Крепост. Предложеният от тях обходен маршрут бе с 25 км по-дълъг. Първия сигнал на недоволство дойде от кмета на Димитровград Иво Димов, който на пресконференция обяви, че е бил информиран за желанията на строителите от „Пътна полиция”, които го потърсили за становище.

 

Решението на проблема е в нов обходен маршрут, който да следва трасето на пътя или в краен случай затваряне поетапно на едно от двете платна, коментират от областната администрация на Хасково..