Нови декларации за детски трябва да подадат близо 3 000 семейства в Димитровград
Нови декларации за детски трябва да подадат близо 3 000 семейства в Димитровград / Дарик радио-Хасково

3 468 семейства в община Димитровград, които получават надбавки за 4 965 деца от началото на тази година трябва да подадат декларация в дирекция „Социално подпомагане” дали има промяна в обстоятелствата, при които им е отпусната тази финансова помощ. Не е необходимо да правят това единствено подалите заявления за нея след 28 юли миналата година, за които срокът и размерът на финансовата помощ ще бъде променен служебно, уточни директорът на димитровградската служба Жанета Желева.

Подалите заявления през януари и февруари миналата година внасят документите си също през януари и февруари тази. Подалите през март 2015 г. трябва да внесат декларация най-късно до края на януари. За тези от април и май срокът е до 29 февруари, а за юни и юли- до 31 март. След този период социалните ще предприемат проверка дали декларираното отговаря на действителността и ще бъдат издадени заповедите за получаване на т. нар. детски надбавки, като се очакват и допълнителни указания от Агенция „Социално подпомагане” дали при констатирани несъответствия ще се спират надбавките.

Нови декларации за детски трябва да подадат близо 3 000 семейства в Димитровград
netinfo

 

Право да ги вземат имат родители, чийто доход не надвишава 350 лв. на член от семейството, като за семейство вече се считат и тези, които живеят на един настоящ адрес без сключен граждански брак. От началото на тази година размерът на помощта вече зависи от броя деца, а не от реда на раждането им. Семейство, което отглежда едно дете, ще получава 37 лв. детски, а при две- 85 лв., при три- 130 лв., при четири- 140 лв. и по още 20 лв. за всяко следващо, уточни Жанета Желева.