Димитровград, Награждаване на победителите в пролетното почистване
Димитровград, Награждаване на победителите в пролетното почистване / Дарик радио-Хасково
Отличените в кампанията за пролетното почистване на Димитровград ще бъдат наградени днес от кмета на общината Иво Димов. Церемонията е от 14 ч. в залата на втория етаж в администрацията.

В категория "Детски градини" за най-добре почистен двор и поддържан район бяха класираха ДГ № 4 - филиал с.Черногорово, ДГ № 1 - филиал "Роза" и ДГ "Райна Княгиня".

В надпреварата между училищата са отличени ОУ "Васил Левски" с.Ябълково, ПЕГ "Д-р Иван Богоров" и ПГ "Проф. д-р Асен Златаров". С най-голямо събрано количество хартия в кампанията "Лист по лист" е ОУ "Пенчо Славейков" с 4 930 кг, след него с 1360 кг се нарежда ОУ "Васил Левски", с.Ябълково и 1200 кг са събрани от учениците на ПМГ "Иван Вазов".

В категорията за социални заведения най-активни бяха Дневният център за деца с увреждания и Социалното предприятие. За най- добре поддържан двор наградата получава ПК „Бригадирски щаб”.

Сред гражданите най-активни бяха живущите на бул.”Раковски” 47, ул. ”Простор” 16 и  18,  бул.”Вапцаров” 16, ул. „Емилиян Станев” 12 и ул. ”Гео Милев” 18.