Над 60 деца от Сърница ще спрат да ходят на училище?
Над 60 деца от Сърница ще спрат да ходят на училище? / netinfo
Филиал на училището в село Караманци да бъде разкрит в Сърница, ще предложи на следващата сесия на местния парламент кметът на Минерални бани Орхан Шабан. Във филиала, според предложението на кмета, ще се обучават деца от първи до четвърти клас и издръжката му ще струва на общината между 10 и 15 хиляди лева годишно.

Да внесе предложението за разкриване на филиал, Орхан Шабан се ангажира днес пред родителите на деца от Сърница, които протестираха пред сградата на общината в Минерални бани срещу закриването на училището в тяхното село. Пред Дарик родителите разказаха, че около 60 деца всеки ден пътуват без придружител с редовна автобусна линия, специализиран транспорт не им е осигурен, условията в училището в Караманци, което все още не е ремонтирано, са лоши и няма вода.

Директорът на училището в село Караманци Цанко Цанков съобщи, че в края на този месец ще приключат обявените процедури и ще започне основният ремонт на сградата с отпуснатите пари за оптимизация на училищната мрежа. Според него и сега състоянието на училището е добро.

Родителите обаче обявиха, че децата им ще спрат да ходят на училище, ако съветниците отхвърлят предложението за филиал в Сърница. Според тях проблемът е резултат от вътрешния конфликт в ДПС Минерални бани.

Протестиращите родители от село Сърница чуйте в прикачения файл