Над 200 лв. събра за ден великденският базар в Димитровград
Над 200 лв. събра за ден великденският базар в Димитровград / DarikNews

Над 200 лв. до ранния следобед днес събра благотворителният великденски базар, организиран от община Димитровград и местната фондация "Подари усмивка". Базарът продължава още два дни на централния площад "България" пред сградата на общинската администрация, в периода от 10 до 19 ч. Над 200 са и изработените от потребители на социалните заведения в Димитровград, СИП "Сръчните алековци" и доброволци на фондацията великденски яйца-сувенири.

Над 200 лв събра за ден великденският базар в Димитровград
netinfo

Сред първите посетители, направили покупки днес, бе и кметът на общината Иво Димов, който взе кошничка за кабинета си. Целта на благотворителните базари е със събраните средства  да бъдат подпомогнати  социалнослаби семейства, чиито деца са в риск да отпаднат от училище, както и дванайстокласник от местна гимназия, който е във финансово затруднение да продължи образованието си, припомня секретарят на общината Венета Стоименова.

3-дневните великденски благотворителни базари са част от общинската програма "От Цветница до Великден", в която утре от 17 ч., на откритата сцена на пл. България ще се представят възпитаниците на детските градини.