Специални награди, КРИБ-Хасково
Специални награди, КРИБ-Хасково / Дарик радио, Хасково
Три специални награди връчи КРИБ-Хасково на традиционната церемония за отличаване на социално отговорни компании в региона. В шестото издание специален приз получиха фирма „Язаки“, Природозащитният център „Източни Родопи“ на Българското дружество за защита на птиците в Маджарово и кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер. Грамотите им връчи министърът на околната среда и водите Нено Димов. Когато говорим за социално отговорен бизнес трябва да си дадем сметка, че това е нова философия, която се налага в бизнес средите. Самите фирми имат нуждата да развиват своя потенциал, каза той.

КРИБ-Хасково, награди
Дарик радио, Хасково


17 компании, номинирани от 4 общини в региона, получиха тази година грамоти. Те бяха връчени на представителите на фирмите от заместник-председателя на УС на КРИБ проф. Николай Вълканов. Домакин на церемонията бе Областна администрация-Хасково.

КРИБ-Хасково, награди
Дарик радио, Хасково

Сред официалните гости на церемонията, които поздравиха организаторите и отличените, бяха: народният представител Никола Динков, търговският аташе на Генералното консулство на Република Турция в Пловдив Ахмед Али Ердем, Андон Андонов, съветник към българското консулство в Одрин, заместник-областният управител на Хасково Стефка Здравкова, кметът на община Хасково Добри Беливанов  и Димо Атанасов, декан на Факултета по икономика в Аграрен университет-Пловдив.

Презентации за икономическия профил и развитие на регион Хасково представиха Петър Ганев, старши икономист в Института за пазарна икономика и Георги Стоев – мениджър в Изследователска и консултантска компания „Индъстри Уоч“. За перспективите пред земеделието в област Хасково говори Николай Вълканов, управител на неправителствената организация „ИнтелиАгро“, София.

Форума откри и закри официално председателят на регионалната структура на КРИБ в Хасково Стефан Димитров. Той поздрави представителите на отличените тази година фирми и им пожела да продължат да инвестират в социално отговорна политика на компаниите си и да работят в партньорство с местната власт.

НАГРАДЕНИТЕ ТАЗИ ГОДИНА КОМПАНИИ:

КРИБ-Хасково, награди
Дарик радио, Хасково

Община Маджарово:
Природозащитен център „Източни Родопи“ на Българското дружество за защита на птиците, създаден през 1994 г.

Община Свиленград: 
„Жанет Свиленград“ ООД за открития  Гранд Маркет на площ от 6 000 кв. м., който е най-големият хипермаркет в Хасковска област, като в изграждането му са инвестирани над 5 мил лева и са разкрити са 150 нови работни места.
„Саневиан“ ООД за Казино и Хотел „Ефбет Тракия“, който отвори врати в началото на октомври 2017 г. след инвестиция от над 12 млн. лв., с която са осигурени над 150 нови работни места

КРИБ-Хасково, награди
Дарик радио, Хасково

Община Минерални бани:
 „МК Стройконсулт“ ЕООД  за активно участие в строително-ремонтни работи за подобряване на общинската инфраструктура
„Зорница 2001“ ЕООД, с.Сираково- дългогодишен партньор на общината в поддръжката на пътната инфраструктура през зимния период
ЕТ „Данаилов – Д.Данаилов-Ф.Данаилова-Д.Данаилов“- за поддържането и почистването на туристическите екопътеки и изградената инфраструктура по тях,партньор на общината и по поддръжката на другите изградени туристически атракции
СБР „Айлин ЕООД“- за специализираната болница за рехабилитация „Айлин“ с обособени секции по физиотерапия, балнеотерапия и парафинотерапия, която от началото на 2018г. сключи договор за работа по Програма на НОИ
ЕТ „Дева-Даниела Георгиева“- занимава се с хотелиерство и ресторантьорство и оказва съдействие и помощ на общината, като предоставя безплатно места за настаняване на участници в културни събития, провеждани в Минерални бани
ЕТ „Яман-Салим Таиров“- занимава се основно с хотелиерство и ресторантьорство и също е партньор на общината
„Ювента“ ООД- занимава се с ресторантьорство и е добър партньор при провеждане на общински мероприятия

КРИБ-Хасково, награди
Дарик радио, Хасково

Община Хасково:
„Каменица“ АД- започва дейността си от 1881 г. и поставя основите на пивоварната индустрия в страната.
„ПИМ“ ООД- утвърден лидер в производството на машини, съоръжения и технологични линии за хранително-вкусовата промишленост със сериозно присъствие на българския и на международния пазар.
„ТИМС“ ЕООД – Хлебозаводът на фирмата е оборудван с най-модерните технологични решения
„Родина Хасково“ АД- лидер в производството на машини и съоръжения за хранителната индустрия в България и Европа.
Акционерно дружество „АБ“- работи в сферата на строителството и поддръжката на пътища, пътни съоръжения и инфраструктура.
„Нолев“ ЕООД- Приоритет на фирмата са инвестициите в модерни технологични съоръжения, висока квалификация на персонала и строг вътрешен контрол в производството.