Какви са шансовете на Григор Димитров срещу Кевин Андерсън?
Какви са шансовете на Григор Димитров срещу Кевин Андерсън? / Gulliver/GettyImages, Архив

Кевин Андерсън ще бъде съперник на Григор Димитров на четвъртфиналите в Стокхолм. Двамата са добри познайници като до този момент са играли 6 пъти помежду си, а статистиката е в полза на българина 5:1 победи.

Най-добрият ни тенисист ще се изправи срещу Кевин Андерсън в четвъртфиналите на турнира в Стокхолм днес от 13 часа българско време.

Мачът между двамата ще е първи в програмата на Централния корт.

Григор: Добър старт, ще е тежко срещу Андерсън

Двубоят на Гришо и Андерсън можете да следите в GONG PLAY и DIEMA SPORT 2.

Григор Димитров определи като добър своя старт на турнира в Стокхолм. В първия си двубой Гришо победи в два сета Юргем Зоп,

Относно факта, че има 5 победи от 6 мача срещу Андерсън, Димитров коментира: "Не вярвам в тези неща, следенето на резултатите. Бях 0:7 срещу Рафа и го победих, нали? Мисля, че такива изводи не трябва да се правят. Той е много добър играч, сервира страхотно, никога не знаеш какво ще се случи."

"В момента съм много фокусиран и само върху себе си, това е положението в момента, ще съм готов да отговоря на това, което ми предложи."

Григор коментира и настилката на корта, тъй като някои тенисисти се оплакаха, че е бавна: "Зависи от играча, някои обичат да е по-бавен, други да е по-бърз, на мен ми харесва. Кортът е бавен, а аз харесвам това, не се оплаквам, дава ми повече време, особено след като играя бекхенд с една ръка."

А добре как се чувства българинът в Стокхолм? "Разбира се! Все пак съм живял тук. Вече бях няколко дни тук, така че се чувствам добре."

Григор Димитров - Юрген Зоп 6:3, 6:2 /пълен запис/

Кои обаче са силните страни на южноафриканеца и какви са шансовете за успех на Григор? Вижте това от анализите на Юлиан Стаматов и Иван Чешанков.