/ Агенция "Митници"
Митническите служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“ иззеха контрабандни продукти за полова мощ, хранителни и спортни стоки на стойност близо 30 000 лева, съобщиха от Агенция "Митници".

Спряха контрабанда на билков афродизиак

Контрабандната стока е открита на 4 ноември, при проверка на турски товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, пътуващ за Нидерландия, управляван от български гражданин.

Агенция "Митници"

Пред митническите служители шофьорът представил редовни документи за превозвана стока. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При сканиране на товара с рентгенова апаратура митническите служители са се усъмнили, че между описа и реалното съдържание на кашоните има разминаване.

При последвалата физическа проверка се установява, че между декларираната групажна стока са скрити 10 500 пакетчета с желе за орална употреба  „Kamagra 100 mg"- стимулант за полова мощ, който има аналогично действие като популярен медикамент.

Контрабанден стимулант задържаха на „Капитан Андреево”

Отрити са още недекларирани 6 туби с общо 100 литра зехтин, 650 кг маслини и сушени смокини, 215 тениски, шалове и спортни обувки. На шофьора на автомобила е съставен акт по Закона за митниците. По случая е образувано административнонаказателно производство.