И Хасково се включва в Часът на Земята
И Хасково се включва в Часът на Земята / netinfo

Хасково е сред 98-те населени места, официално потвърдили, че ще се включат в Часът на Земята - 2013 г. Тазгодишното издание ще се състои днес от 20,30 часа. По време на Часът на Земята хора от целия свят символично изгасяват осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват като по този начин се отправя призив за по-устойчиво бъдеще.

В световен мащаб Часът на Земята започва през 2007 година. Инициативата е на WWF - една от най-големите природозащитни организации в света. През изминалите години инициативата се трансформира в глобално общество, чиято цел е да покаже ангажираността на хората към екологичните проблеми, както и че промяната зависи от малките стъпки, които всеки от нас прави ежедневно.

В България Часът на Земята се провежда от 2009 г., като всяка изминала година неговите привърженици стават все повече. През 2012 година в инициативата участие взеха 74 града.Тогава традиционно в знак на съпричастност за час притъмняха фасадите на Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий", Софийския университет, Президентството, Парламента, БНБ и много др., а в Хасково традиционно за час потъна в тъмнина символът на града - статуята на Света Богородица.