Намериха 17 кг безакцизен тютюн в Хасково
Намериха 17 кг безакцизен тютюн в Хасково / Снимка: Дарик радио Хасково /архив/
Тютюн и безакцизни цигари иззеха димитровградските полицаи. В събота те са проверили хранителен магазин на улица „Първа” в Димитровград, стопанисван от 57-годишна жена. В бакалията са намерени общо 6,150 кг нарязан тютюн и 580 къса цигари без бандерол, иззети с протокол.

От полицията информират още, че са започнали 2 бързи производства срещу неправоспособни водачи в Хасково. Те са срещу двама хасковлии на възраст 31 и 19 години, заловени да шофират съответно Форд и БМВ в едногодишен срок на влязло в сила наказателно постановление.
Досъдебно производство е заведено в хасковското управление и за шофиране в нетрезво състояние. Задържан е бил 46-годишен мъж от града, шофиращ с 2,37 промила алкохол и причинил ПТП с материални щети.

За същото нарушение в хасковския арест е бил и 30-годишен мъж, управляващ колата си с наличие на 1,86 промила алкохол, а в димитровградския – 44-годишен водач хванат с 2,07. „Серията” продължила със задържан неправоспособен 18-годишен водач в Димитровград и задържан 21-годишен мъж в РУ Хасково, шофиращ в срок на административно наказание.