Георги Иванов иска отвод на прокурора по случая “Билла”
Георги Иванов иска отвод на прокурора по случая “Билла” / netinfo
Георги Иванов иска отвод на прокурора по случая “Билла”
19763
Георги Иванов иска отвод на прокурора по случая “Билла”
  • Георги Иванов иска отвод на прокурора по случая “Билла”

Искане за отвод на прокурор Петър Мидов, който наблюдава наказателното производство за безстопанственост срещу кмета на Хасково, е направила защитата на градоначалника. Това е станало тази сутрин, когато кметът и адвокатът му са били извикани, за да им се предявят три страници от наказателното производство по случая "Билла". Адвокатът на Георги Иванов - Розалина Апостолова, заяви, че мотивите за този отвод са възникналите основателни съмнения за безпристрастността на прокурор Мидов. Според Апостолова тенденцията, че по този случай се събират само обвинителни доказателства, е явна. Исканията на защитата на градоначалника не се допускат, освен това наблюдаващ прокурор по всички преписки срещу Георги Иванов е Петър Мидов, а би трябвало преписките да се разпределят на случаен принцип, заяви Апостолова.

Междувременно съдът даде ход на първото заседание по първото дело срещу кмета на Хасково, обвинен в получаване на подкуп от 5000 лева по банков път. Бяха разпитани свидетели, но делото бе отложено заради отсъствие по уважителни причини на други свидетели. Бяха направени и нови искания от защитниците на Георги Иванов и на бившия шеф на фирма "Дусман", който пък е обвинен в това, че е предложил рушвета от 5000 лева.

От звуковия файл можете да чуете коментара на Георги Иванов за обвинението по "Дусман", за списъка на Яне Янев за кметове-феодали и за информация, публикувана в столичен ежедневник, според която кметът е уредил фирмата на сестра си /Георги Иванов няма сестра/ с отстъпено право на строеж.