Евгени Консулов: Въпреки тежката зима не допуснахме бедствие
Евгени Консулов: Въпреки тежката зима не допуснахме бедствие / Дарик радио, Хасково, Архив
Евгени Консулов: Въпреки тежката зима не допуснахме бедствие
92225
Евгени Консулов: Въпреки тежката зима не допуснахме бедствие
  • Евгени Консулов: Въпреки тежката зима не допуснахме бедствие

Въпреки тежката зимна обстановка не допуснахме бедстващи хора или ситуация в община Хасково, коментира заместник-кметът й Евгени Консулов в студиото на Дарик днес. Той бе категоричен, че екипите по снегопочистване са положили максимални усилия и не е напълно съгласен с критиките за състоянието на пътните настилки и пешеходните зони. При толкова продължителен снеговалеж, с толкова ниски температури и такава снежна покривка, каквато не е имало от десетилетия, направихме максималното, което бе по силите ни, каза той. И посочи: при първа възможност главните булеварди бяха почистени до асфалт.

Евгени Консулов се извини на хората за причинените неудобства, като посочи, че те все пак са временни. Действително има улици в Хасково, по които не е минавал снегорин, но те са без изход или такива, които са без асфалтова настилка или паркираните от двете страни автомобили пречат за работата, коментира той. Не съм привърженик на санкциите и затова към тази крайна мярка пристъпихме след многократни предупреждения към недобросъвестни шофьори паркирали така, че пречат на снегопочистващата техника, посочи той.

Приемаме критиките, разбирам, че голяма част от хората са изнервени и недоволни, но мисля, че е налице разминаване между очакванията им и действително реалните възможности на общината, каза още Евгени Консулов.

Той апелира гражданите и собствениците на търговски обекти да предприемат мерки за премахване на опасните ледени висулки от покривите на сградите. Днес от служба КОРЦ поставят подобни съобщения и по входовете на жилищни сгради, посочи той.

Още за снегопочистването в Хасково, мненията на хората, подготвена ли е общината за снеготопенето и какви превантивни мерки е предприела- чуйте в приложения файл.