До края на април решават ще има ли Синя коалиция на изборите
До края на април решават ще има ли Синя коалиция на изборите / netinfo

До края на април СДС трябва да са изяснили коалиционната си политика за предстоящите избори, както и в какъв формат ще се явяват на тях. Това предлага хасковската структура на сините на Националния изпълнителен съвет на партията. Решението е взето на вчерашния областен съвет.

От НИС трябва да вземат решение остава ли Синята коалиция във варианта от предишните избори, заяви областният председател на СДС Георги Шишков. Изискваме СДС да мине в режим на нормално опозиционно поведение, защото ни е обидно, че правителството води лява популистка политика, каза още Шишков.

 Той и колегите му са поканили централното ръководство да проведе изнесено заседание в Хасково. Ако това се случи, на него трябва да бъдат обсъдени законодателни инициативи за удължаване на срока за обезщетение на наследниците на тракийските българи, както и проблемите с финансовата криза в здравеопазването. СДС Хасково настоява също за отлагането поне с година на включването на търговците към НАП. Общинският лидер на СДС в Хасково Димо Стоянов пък подчерта, че местната структура ще настоява за свобода в коалирането на общински ниво.