Делян Добрев: Зад  АБВ стоят руски интереси в енергетиката
Делян Добрев: Зад АБВ стоят руски интереси в енергетиката / Darik News, архив
Делян Добрев: Зад АБВ стоят руски интереси в енергетиката
86781
Делян Добрев: Зад АБВ стоят руски интереси в енергетиката
  • Делян Добрев: Зад АБВ стоят руски интереси в енергетиката

АБВ винаги са подкрепяли реформите в енергетиката, затова е изненада, че обвързват излизането си от властта с провалената политика в сектор енергетика- това заяви в ефира на Дарик радио- Хасково депутатът и председател на енергийната комисия в парламента Делян Добрев. Според него за първи път НЕК е на печалба, след като години наред компанията е трупала по 800 млн. лева загуби годишно. Добрев предположи, че причина за поведението на партията на Първанов са може би започващите проучвания за нефт и газ в Черно море.

Ако предварителните проучвания покажат, че има потенциал, това ще гарантира енергийна независимост на страната ни, категоричен е Добрев. В същото време той напомни, че по времето, когато Георги Първанов е бил Президент, е подписан т.н. Голям шлем  за  3 големи енергийни проекта, които биха ни направили тотално зависими от  Русия, единият от които- спреният проект по нефтопровода  Бургас- Александруполис. Затова  депутатът предположи, че зад излизането от  управлението на АБВ прозират руски интереси в енергетиката .

Делян Добрев заяви още, че въпреки трусовете в управляващата коалиция, правителството е стабилно и  може да разчита на достатъчно голямо парламентарно мнозинство.

По повод ултиматума на Патриотичния фронт, че ако ветото на Президента  върху  изборния кодекс бъде гласувано от парламента, те също ще напуснат управлението,   депутатът от ГЕРБ заяви, че засега е рано да се прогнозира какво ще се случи, тъй като  мотивите на президента тепърва ще се разглеждат в правната комисия, после предстои да влязат и в пленарна зала, а обсъжданията ще отнемат вероятно месеци. Добрев определи поведението на Патриотичния фронт като много отговорно и  прогнозира, че до предсрочни парламентарни избори няма да се стигне. Чуйте го в приложения файл.