Автентична, красива и оригинална сурвачка търси конкурс в Димитровград
Автентична, красива и оригинална сурвачка търси конкурс в Димитровград / DarikNews, Архив
Автентична, красива и оригинална сурвачка търси конкурс в Димитровград
68689
Автентична, красива и оригинална сурвачка търси конкурс в Димитровград
  • Автентична, красива и оригинална сурвачка търси конкурс в Димитровград

В края на тази седмица изтича срокът за участие в конкурса за сурвачки на община Димитровград, историческия музей и детския и младежки център. Той е насочен към ученици от 1 до 8 клас включително, като наградите ще бъдат в две възрастови групи- 1-4 клас и 5-8 клас. До 6 декември те трябва да представят изработените от тях сурвачки в историческия музей, където на 9 декември журито ще ги класира, а на 11 декември от 15 ч. ще обяви победителите и ще бъде открита изложба с конкурсните работи. Всяка от тях трябва да е обозначена и с информация за трите имена, възраст, клас, училище (читалище), домашен адрес и телефон за връзка на автора й.

Конкурсът е традиционен и целта е да провокира интереса на децата към символиката на коледната и новогодишна обредност и традиции, както и да съхраним културната памет, коментира директорът на музея Елена Георгиева.

В няколко раздела ще бъдат раздадени награди- за най-автентична, най-красива и оригинална сурвачка в двете възрастови групи,  както и специална от кмета на общината, уточни тя.

След откриване на изложбата във фоайето на историческия музей сурвачките ще бъдат показани и в изложба-базар на централния градски площад на 14 декември. Събраните от продажбата им средства ще бъдат предназначени за благотворителност, съобщи още Елена Георгиева. Чуйте я в приложения файл.