64 нови случая на коронавирус са регистрирани в област Хасково за изминалото денонощие, съобщиха от Областна администрация.

Лицата са от общините Симеоновград, Хасково, Харманли, Тополовград, Свиленград, Любимец, Минерални бани и Димитровград. Сред новите случаи е помощник-възпитател от ДГ "Иглика"-Хасково, първа група.

102 нови случаи на COVID-19 в Хасковско

Под карантина са девет деца и двама учители. Другият случай е ученичка от СУ "Любен Каравелов"-Димитровград, 4а клас. Под карантина са 18 ученици и двама учители. Другият заболял е учител от ДГ "Славейче" от 3б група, сградата на "Ежко Бежко" - Хасково. Под карантина са 8 деца, един възпитател и един учител.

242 души са хоспитализирани към момента, които се намират за лечение в лечебни заведения. Диагностицираните случаи с коронавирусна инфекция в областта от началото на пандемията до момента са 17273.

Излекуваните са 11218. Починали са 1115 души. Починали през предходните 24 часа са: мъж на 81 г. от община Тополовград, жена на 75 г. от община Любимец и мъж на 75 г. от община Харманли.