25- годишен обвинен в убийство на приятелката си
25- годишен обвинен в убийство на приятелката си / Darik News, архив

26-годишна жена от Гълъбово почина на път за болницата вчера в Харманли, след като системно е била пребивана от приятеля си – 25-годишния Динко. Насилникът е задържан и срещу него има повдигнато обвинение за нанасяне на тежка телесна повреда, довела до смърт, съобщи наблюдаващият прокурор Петър Мидов.

Жертвата- 26-годишната Радостина и приятелят й живеели на семейни начала от години без граждански брак. В края на миналата седмица двамата пристигнали на гости на свои приятели в Харманли. Дни преди това обаче девойката се оплаквала от болки в областта на бъбреците. Вчера те станали нетърпими и приятелят й решил да я откара с автомобила си до Спешния медицински център в Харманли. По пътя младата жена издъхнала.

 

Засега разследващите не могат със сигурност да кажат кога точно 25-годишният Динко е нанесъл фаталния удар, спукал далака на 26-годишната му приятелка Радостина. Аутопсията показала, че травмите са поне от преди 10 дни.

Двамата са от Гълъбово и там са се занимавали с отглеждане на крави. Въпреки че има повдигнато обвинение на 25-годишния Динко, все пак разследващите трябва да докажат дали действително той е насилникът или става въпрос за нещастен случай, при който младата жена е била ударена от животно.

На следващ етап делото ще бъде прехвърлено към окръжната прокуратура на Стара Загора, тъй като деянието е било извършено на територията на Гълъбово, въпреки че смъртта на Радостина е настъпила в Харманли.