22-годишен младеж рани ученик при масово меле
22-годишен младеж рани ученик при масово меле / netinfo

22-годишен младеж от Хасково рани ученик при масово сбиване, информират от полицията. Преди 3 дни в областния град, по време на футболен мач, възниква конфликт между двама ученици от Професионалната гизназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен ІІ", при който децата се разбират помежду си, без да се стигне до саморазправа. Ден по-късно, около 15:30 часа, пред Община - Хасково две групи ученици от същото училище се засичат, като в едната група е ученик на 15 години, а в другата група е 22-годишен младеж от Хасково, който е роднина на 15-годишно момче, участвало в конфликта. Между двете групи започва побой, като 22-годишният е нанесъл удар на ученик, който при падането си е наранил главата.

Пострадалият е с комоцио, без опасност за живота, настанен е в МБАЛ - Хасково за наблюдение. Проведени са беседи с лицата с участието на инспектор от Детска педагогическа стая.

Работата по изясняване на случая продължава. В полицейското управление в Хасково е заведена преписка, която ще бъде докладвана в Хасковската районна прокулатура и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.