дете
дете / ThinkStock/Getty Images
2-годишното дете, загубило се снощи край село Малко Брягово е намерено, съобщават от полицията. Момченцето е открито в гората, на около 3-4 километра от селото. Детето е здраво, леко измръзнало и в момента се транспортира в болницата за преглед. 

Доброволци и полицаи сформираха група по издирването му, като първия етап продължи до 03:00 часа тази сутрин. С настъпването на деня издирването беше подновено и в крайна сметка приключи благоприятно. 

Откриха в гора изчезналото 2-годишно дете

Дарик радио научи, че детето ще бъде настанено в приемно семейство
. Това потвърдиха преди минути пред радиото от социалната служба в Хасково. "Не става въпрос за принудително извеждане, това е временна мярка, която съвпада и с желанието на майката на детето", коментираха социалните.

Освен 2-годишното дете, в приемно семейство ще бъдат настанени и другите две деца на жената. Едното е бебе на 10 месеца, другото на 3,4 години. Майката в момента е в шок от от случилото се. Заявила е, че ще има нужда от помощ докато се съвземе и подобри условията, в които да отглежда децата си. 

Двете по-големи деца ще бъдат настанени в едно приемно семейство, бебето в друго, което обаче ще е близо до първото семейство, където са братчетата му.