100 г. отпразнува днес Ангел Славков в село Крум
100 г. отпразнува днес Ангел Славков в село Крум / DarikNews

Стотния си рожден ден празнува днес Ангел Славков от димитровградското село Крум. За празника му гостуваха председателят на местния парламент Стефан Димитров, заместник-кметът на общината Яшо Минков, кметът на селото Златка Тенева и от местното читалище „Просвета”, които го затрупаха с подаръци.

Икона, торта и поздравителен адрес от кмета на общината Иво Димов, поднесе заместникът му Яшо Минков. С торта и книги зарадва юбиляра и председателят на Общинския съвет Стефан Димитров. Пуловер и кошница с хранителни продукти бе приготвила Златка Тенева- кмет на с. Крум.

100 г отпразнува днес Ангел Славков в село Крум
netinfo

Да е жив, здрав и с бодър дух, пожелаха гостите на дядо Ангел. Той сподели рецептата си за дълголетие: да не пиеш и да не пушиш, да си честен човек, да не крадеш и лъжеш, и да работиш като вол.

100 г отпразнува днес Ангел Славков в село Крум
netinfo

Дядо Ангел е отгледал и възпитал две дъщери и син- Мара, Тинка и Митко. Радва се на 4 внуци и 3 правнуци. Пенсията му е 240 лв. и вече 13 години за него се грижи 82-годишната му дъщеря Мара Цветкова. Съпругата му Кера починала преди 18 години. Бай Ангел и роден в Гърция. Когато е 5-годишен родителите му се преселват в ивайловградското село Ботурче, където след години той става кмет. През 60-те години на миналия век се преместват в димитровградското село Крум. Последно е работил в продължение на 18 години в ябълковската кариера. Занимавал се със земеделие и пчеларство, обичал да чете книги и е сред най-редовните читатели в библиотеката на местното читалище. И до днес, макар че не вижда и не чува добре, обича да гледа телевизия, да се среща с хора и да се разхожда в двора, според силите си, разказва дъщеря му Мара. Голямата му любов е България. И днес, на своята 100-годишнина, той пожела на всички да са весели и да обичат България.

100 г отпразнува днес Ангел Славков в село Крум
netinfo

През 2015 г. в община Димитровград 100 години навършват още трима набори на бай Ангел- жена от с. Ябълково и двама в Димитровград.