Южна Корея през погледа на Аврам Агов
Южна Корея през погледа на Аврам Агов / netinfo
Екзотичната Южна Корея и световно-известната фирма “Самсунг – електроникс” ще бъдат представени днес на габровската общественост през погледа на един българин –Аврам Агов - по инициатива на Националния музей на образованието и Университетската библиотека на Техническия университет.

Младият учен, с впечатляваща професионална биография, е един от успелите българи, преодолели езикови и културни бариери, вградили се успешно в модела на мислене и работа на тази непозната просперираща държава.

Талантливият историк, икономист и политолог, който от 2001г. е и почетен гражданин на Сеул, запечатва спомените и впечатленията си от екзотичната страна и работата си в “Самсунг” на страниците на две книги и мултимедия, които вече са показвани при огромен успех в библиотеките на София, Стара Загора, Бургас и Пловдив. Изричното желание на автора на “Страната на утринната свежест" и „Самсунг или пътят на трите звезди" бе да направи своята презентация в НМО, а в рамките на традиционните добри партньорски взаимоотношения като съорганизатор на инициативата се отзоваха библиотеката и ръководството на ТУ-Габрово.

Срещата ще се състои от 17.00ч. в кинозалата на Националния музей на образованието. Екземпляри от книгите ще останат на разположение на Музея и Университетската библиотека.