Първи сняг в област Габрово
Първи сняг в област Габрово / DarikNews.bg
Времето е облачно, температурата в целия регион е около 1 градус. На много места вали слаб, мокър сняг. Сняг вали в прохода Шипка. От Агенция Пътна инфраструктура припомнят, че там е забранено движението на МПС-та, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4. 

Климатолог: Мощно затопляне ще последва първия сняг (ВИДЕО)

От Областно пътно управление-Габрово припомнят, че временно са въведени ограничения за движението на МПС.

По пътя с. Кормянско – с. Малък Вършец движението е ограничено за МПС с ширина, включително на товара, по-голяма от 3,30 м поради стеснен участък при мост над река Крапец. Движението в участъка с. Крамолин – В. Търново на места е ограничено за МПС над 10 т. Движението по ул. Малина в Габрово е ограничено поради извършване на строителни дейности.

Каква зима ни очаква според дългосрочните прогнози?

Ремонтни дейности се извършват по пътя село Драгановци – Габрово. Движението се осъществява в една лента поради ремонти дейности и ограничение на скоростта 30 км/ч. 

Движението по пътя Чехлевци – Велчевци на места се осъществява в една лента поради ремонти дейности на асфалтовата настилка.

Движението по пътя Палаузово – Стомонеците да се осъществява с повишено внимание поради пропаднал участък до ръб асфалтова настилка. Една от лентите за движение е стеснена, като е поставена необходимата сигнализация.