В Севлиево ще учат деца с увреждания да плуват
В Севлиево ще учат деца с увреждания да плуват / Дарик Габрово

 

На уроци по плуване ще ходят децата от Дневен център за деца и младежи с увреждания в Севлиево. Курсовете предстои да започнат през април, когато времето ще бъде по-топло, а денят - по-дълъг. Дотогава специалистите от Центъра ще проучват мнението и желанието на родителите относно новата инициатива.

На родителска среща през февруари вече е било дадено предложението за курсовете по плуване, а седем от майките и татковците още тогава се съгласили и записали децата си. Останалите засега обмисляли, но по всяка вероятност до пролетта ще се съберат поне 10 деца, за да се сформира група.

Децата ще плуват в басейна на СОУ „Васил Левски", за което престои да се разговаря и с директора Тома Томев. Предвижда се часовете да се провеждат веднъж или два пъти седмично, след 17 часа. В ролята на инструктори пък ще влязат ръководителката на Центъра Румяна Иванова, и помощник-възпитателката Марина Иванова.

 Плуването е една от дейностите, които много помагат за лечението и рехабилитацията на деца с увреждания, тъй като развиват двигателните умения.