В изборна секция в центъра на Габрово късали предварително номерата на бюлетините
В изборна секция в центъра на Габрово късали предварително номерата на бюлетините / Dariknews.bg

ПП ГЕРБ – Габрово подаде жалба до РИК. В СИК №34 (Национална Априловска гимназия), в град Габрово, членовете на СИК допускат предварително късане на бюлетини от кочана, както и на номерата на самата бюлетина, намиращи се в долния десен ъгъл на бюлетината, пише в жалбата на политическата сила.

В една от секции на град Плачковци има съмнение за нарушение на изборния процес и създаване на възможности за контролиран вот. Става въпрос за предварително късане на бюлетини от кочана, както и на номерата на самата бюлетина, намиращи се в долния десен ъгъл. За това са алармирали упълномощени представители на ПП ГЕРБ.

От щаба на политическата формация пуснаха жалба до РИК, в която се казва:

"Днес, 05.10.2014год., в деня на провеждане на избори за народни представители за Народно събрание на Република България, наши упълномощени представители ни уведомиха, че в секция №13 (ОУ „Васил Левски“) в град Плачковци, община Трявна членовете на СИК допускат, в несъответствие с разпоредбите на ИК, решенията на ЦИК и Методическите указания на ЦИК, предварително късане на бюлетини от кочана, както и на номерата на самата бюлетина, намиращи се в долния десен ъгъл на бюлетината.

На мнение сме, че това е предпоставка за опорочаване на изборния процес и възможност за контролиране на вота в посочената по-горе СИК.

Моля да предприемете необходимите действия за предотвратяване на нарушението и налагане на санкция на виновните лица".