съд темида
съд темида / / ThinkStock/Getty Images
Административно наказателно дело, образувано по постановление на Окръжна прокуратура – Габрово, се гледа днес от 14:00 часа в Окръжен съд – Габрово. Предложението е за налагане на административно наказание на жена от Трявна, обвинена в представяне на неверни сведения от земеделски производител, с цел получаване на финансиране от европейски фондове и от бюджета на Република България.

Земеделски производител призна, че е получавал неправомерно европейско финансиране

Повдигнатото обвинение е за това, че на 19 юни 2017 г., като физическо лице, в подадено пред Общинска служба „Земеделие“ – Трявна заявление за подпомагане по схемите и мерките за директни плащания за кампанията през 2017 година, представила неверни сведения. Земеделската производителка твърдяла, че всички посочени в заявлението парцели отговарят на изискванията за подпомагане към датата на подаване на документа. В действителност част от заявените парцели не са поддържани и не са отговаряли на изискванията.

Земеделски производител бе осъден за документно престъпление

Неверните сведения са представени, за да получи средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз и от бюджета на република България.