Фейсбук
Фейсбук / Подписка
Още през нощта започна разпространението на подписката, с която жители на габровския квартал Борово се обявяват срещу идеята сградата на бившия Дом за деца и юноши да бъде използвана за настаняване на социално слаби граждани. Организаторите на подписката се опасяват, че това ще става на етнически принцип. 

Авторите на документа предлагат на Община Габрово помещенията да бъдат приспособени за приемането на възрастни хора. 

Снощи на площад Възраждане в Габрово се събраха около 70 души, които обявиха, че се организират чрез социалните мрежи. Част от тях бяха жителите на квартал Борово, други се обявиха в подкрепа на д-р Иван Димитров, който същия ден получи две обвинения по повод убийството на крадец от Пловдив. 

Около 70 габровци се събраха на площад Възраждане в подкрепа на д-р Иван Димитров

Участниците в инициативата обявиха, че в четвъртък, в 10:00 часа, ще внесат подписката в Община Габрово. Коментарите на габровци във Фейсбук показват, че историята с убийството в Пловдив е само повод да се изрази публично обществено настроение. Някои от активните хора в събирането на площад Възраждане се обявяват против намерението на местната власт за интеграция на ромски деца в местни училища и предоставянето на техните семейства в нови домове, където те "живеят с конете си", Млад мъж задава въпроса защо трябва да работи на няколко места и да плаща данъци, а представителите на ромската общност да имат повече права.