Ротвайлер нахапа трима в центъра на Дряново
Ротвайлер нахапа трима в центъра на Дряново / Sofia Photo Agency , архив

Трима мъже, от които единият полицейски служител, бяха нахапани днес от ротвайлер в центъра на Дряново.  Инцидентът е станал около 11,30 часа, в близост до Полицейското управление. Според първоначалната информация кучето се нахвърлило върху дете. 25- годишен мъж се намесил, успял да го спаси , но сам пострадал, тъй като животното го ухапало по ръката.

 Тогава  на помощ се притекъл 46-годишен полицейски служител. Той също бил нахапан на няколко места. В залавяне на ротвайлера е участвал и 65-годишен дряновец, който имал опит с кучетата.  Мъжът е пострадал най-сериозно. Получил е разкъсни наранявания. Транспортиран е до Областната болница в Габрово.

В момента кучето е прибрано  в полицията в Дряново. След издирване е открит собственикът на животното - 22-годишен дряновец. По първоначални данни ротвайлерът е бил вързан в дворно място, но се е освободил. Собственикът му не живеел там. Полицията работи за изясняване на случая.

В края на миналата година Дряновският районен съд осъди на  по три месеца лишаване от свобода условно собствениците на куче, оставило без ръка възрастна жена от Дряново. Магистратите признаха подсъдимите  Павлина В. и нейния 45-годишен съпруг Красимир В. за виновни, че на 11-ти юни 2010г., за времето 09.00ч. - 11.00ч., в имота си в местността "Манга" в Дряново, не са осъществили достатъчно контрол върху  немската си овчарка Аргус и по непредпазливост са допуснали причиняването на тежка телесна повреда.