Новият председател на ДБГ Димитър Делчев
Новият председател на ДБГ Димитър Делчев / ДБГ, пресцентър
Реформаторски общности за демокрация (РОД) ще рушат „монопола” на ГЕРБ в местната власт. Опит да се създадат такива структури тепърва ще бъде направен, а решението за това е на Националния съвет на партия „Движение България на гражданите” (ДБГ). Опитът за обединение е свързан с местните избори.
 
В информация, разпространена до медиите се казва, че консултациите ще се провеждат с местни коалиции, неправителствени организации, партии, активни на територията на дадената община, и активни в политическите дебати граждани.

Димитър Делчев призова: ГЕРБ да спре политизирането на администрацията

„Общинските съветници и областните координатори на ДБГ бяха категорични, че разрушаването на монопола на ГЕРБ по места минава през широки обединения, надхвърлящи рамките на Реформаторския блок. Според тях трябва да се търси подкрепата на граждани, НПО и партии от дясно-център, но и с различен идеологически профил, доказали по места, че се противопоставят на корупционния модел, наложен на българските общини.”, е позицията на управленския орган на ДБГ.

ДБГ: Увеличението на пенсиите е поредната лъжа на ГЕРБ 

От обединенията РОД автоматично се изключват ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака, но кои ще са политическите и граждански субекти по места, ще се реши след политическите консултации по общини, които Националният съвет даде мандат да започнат.