Разкъсана облачност, почти без валежи
Разкъсана облачност, почти без валежи / Дарик Габрово, архив

Ще има разкъсана облачност, почти без валежи, прогнозират дежурните от НИМХ на БАН.

През нощта облачността и в Източна България ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб, в западната половина на Дунавската равнина умерен вятър от запад, северозапад. Минималните температури се очаква да са между 5 и 10 градуса, максималните - между 16 и 21 градуса, в София минимална 6, а максимална 16 градуса .

Атмосферното налягане слабо ще се повиши.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Вятърът ще отслабне. Максимални температури - 18-19 градуса. Температурата на морската вода е от 13 градуса край Шабла до 17 градуса край Бургас. Вълнение на морето 1-2 бала.

Над планините ще има променлива облачност, почти без валежи. Ще духа силен северозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на 1200 м ще е около 13 градуса, на 2000 м около 5 градуса.

В четвъртък и петък със слаб до умерен север-северозападен вятър ще прониква хладен въздух. Облачността ще е предимно значителна. На места, главно в южните райони ще превали слаб дъжд. Температурите отново ще се понижат и минималните в петък ще са между 3 и 8, максималните между 10 и 15 градуса.