„Янтра Габрово“ взе първа точка за сезона
„Янтра Габрово“ взе първа точка за сезона / sport-gabrovo.com.

Мъжкият отбор на „Янтра Габрово“ спечели първа точка за сезона в Северозападната „В“ аматьорска футболна група, след равенство с хита на миналогодишното първенство „Левски 2007“ от град Левски. Двубоят, който се игра на стадион „Христо Ботев“, завърши при нулево реми, въпреки че добри възможности за гол имаше и пред двете врати.

Домакините, като че ли, могат да съжаляват повече за изпуснатите две точки, тъй като имаха по-добрите положения, а в последната минута на редовното време голмайсторът Пламен Кожухаров пропусна златен шанс да донесе победата, останал очи в очи с вратаря на „Левски 2007“.

В заключителните секунди на срещата „Янтра“ игра с човек по-малко, заради втори жълт и респективно червен картон на Ивайло Иванов. За първи път като титуляр в мъжкия отбор излезе младока Даниел Христов, а в 83-та минута дебют направи друг 16 годишен талант – Илия Димитров.

От трибуните на стадион „Христо Ботев“ срещата наблюдава старши треньорът на „Етър-Велико Търново“ Мартин Дойчев, заедно с още няколко играчи на „виолетовите“. Именно „Етър“ е следващият съперник на „Янтра“. Габровският тим ще гостува на стадион „Ивайло“ в старата столица идния петък, 28-ми август.

Останалите резултати от II кръг:

Партизан (Червен бряг) – Академик (Свищов) 0:1

Павликени – Ботев (Козлодуй) 1:0

Ботев (Луковит) – Бдин (Видин) 0:1

Ювентус (Малчика) – Ботев (Враца) 0:4

Кариана (Ерден) – Етър-Велико Търново 0:2

Гигант (Белене) – Трявна 0:0

Вихър (Славянци) – Севлиево 2:0

Източник:  sport-gabrovo.com