Първата година от управлението през погледа на кмета
Първата година от управлението през погледа на кмета / netinfo

"През последната 1 година на моето управление чудеса не са се случили, но наред с това претендирам, че няма пропусната възможност, от която да не сме се възползвали". Така кметът на Габрово Томислав Дончев коментира първата година от своето управление. Според него за това време са успели да се положат основите на големите проекти, които ще се реализират през следващата година. Като свое лично постижение за този период, той посочи факта, че е успял да запази себе си.

"Успях да съхраня онзи Томислав, за който габровци гласуваха. Имунните сили на съвестта ми не позволиха да забравя за какво съм дошъл и кой трябва да е господарят на действието. Не успях да заболея и от най- разпространените политически болести като амнезия, патологична самовлюбеност и безкритична самоувереност", каза още кметът.

Като свършено до момента Томислав Дончев отчита подадените проекти, по които се очаква финансиране, въвеждането на делегираните бюджети в училищата и детските градини, реформата в общинската администрация, изграждането и функционирането на общинския инспекторат, както и откритото му управление.

Сред нещата, които не са могли да се свършат за изминалата една година той посочи проблема със закъсняването на новата организация на движението в централната градска част. Въпреки усилията администрацията не е могла да се справи и с подробния устройствен план на местността Узана. Друг проблем според кмета са и бездомните кучета. В момента усилено се издирва подходящ терен за изграждането на по- дългосрочен приют, където да се настаняват животните.