Промяна при вписванията на търговците
Промяна при вписванията на търговците / netinfo
От началото на следващата година вписването на търговци и клоновете на чуждестранни търговци, както и на свързаните с тях обстоятелства, ще се извършва от Агенцията по вписванията към министъра на правосъдието. Промяната е във връзка със Закона за търговския регистър, който влиза в сила на 1 януари. След тази дата във Фирмено деловодство на Габровски окръжен съд ще се приемат само заявления за регистрация и вписване на промени при вече регистрирани фондации, сдружения и читалища, информират от институцията.

Заявленията за вписване на нови търговци, както и за пререгистрация на вписани такива, трябва да се подават в Териториалното звено на Агенцията по вписванията в Габрово, находящо се на ул.”Лазар Донков” № 5.

Съгласно § 4 от Преходните и заключителни разпоредби на Закона за търговския регистър търговците и клоновете на чуждестранни търговци, вписани в търговския регистър и в регистъра на кооперациите при окръжните съдилища, са длъжни да се пререгистрират по този закон в тригодишен срок от влизането му в сила. Държавна такса за пререгистрацията не се дължи.