Основен ремонт на 25- километрова отсечка в Севлиевско
Основен ремонт на 25- километрова отсечка в Севлиевско / netinfo
Основен ремонт на 25 килиметровата отчечка от с. Кормянско – Малък Вършец, Агатово и Крамолин до границата с Горско Сливово ще бъде извършен през пролетта. Отсечката е в изключително лошо състояние, причина за което са 40-50 тонните камиони, преминаващи там. Ремонт ще бъде извършен от фирма, определена от Главно управление “Пътища”.

Освен нова асфалтова настилка е предвидено да бъдат изградени банкети и канавки. “Вероятно ремонтните дейности ще възлязат на милони левове, защото път от порядъка на 20-25 км. ще погълне много средства. Един тон асфалт покрива 4-5 кв.м., а той струва между 95 и 130 лева с поставянето”, казва кметът на с. Агатово Валентин Василев.

На селата от този район им предстои зимно поддържане на пътищата и снегопочистване. Отсечката е трудна за поддържане, заради честите снегонавявания, които са стигали до 2 - 2,5 метра. За с. Агатово са предвидени два тежки трактора Т 150 и два трактора ТК 80, които ще поддържат пътната мрежа и в Малък Вършец и в с. Крамолин. “Надявам се с тази техника да се справим. Да се нядяваме, че зимата ще бъде по-благосклонна”, допълни Валентин Василев.