Ограничения в движението заради колоездачната обиколка
Ограничения в движението заради колоездачната обиколка / netinfo

Ограничения на движението на всички превозни средства, преминаващи през Севлиево, Габрово и Дряново се налага днес заради провеждането на І и ІІ етап от 58-та международна колоездачна обиколка на България. Днес от 14.00 ч. до преминаване на колоездачната колона по време на І-ви етап Троян-Габрово, ще бъде забранено движението на превозни средства по направление Троян-Севлиево, по маршрута с.Дебнево, с.Бериево, с.Градница, с.Сенник и Севлиево. От 16.00 часа ще бъде затворен пътят Севлиево - Габрово, като ще бъдат наложени ограничения в движението и през селата Яворец, Драгановци, Враниловци, Янковци, Поповци. За същия период се спира движението и в Габрово по маршрута на колоездачната колона: ул.”Стефан Караджа”, ул.”Емануил Манолов”, ул.”Чардафон”, ул.”Македония”, бул.”Априлов”, ул. “Ю. Венелин”, ул. “Скобелевска” и пл. “Възраждане”, където състезателите ще финишират.

За да бъде избегнато струпването на автомобили и образуването на задръствания във вътрешната част на града, ще бъде забранено влизането на превозни средства, идващи от юг по бул. “Априлов” до централна поща, като товарните автомобили ще изчакат края на състезанието, а леките автомобили, движещи се на север могат да ползват маршрута: ул.”Николаевска”, ул.”Ц.Дюстабанов”, пл. 1-ви май, ул.”Шипка”, ул.Орловска.

Вторият етап от колоездачната обиколка стартира утре от пл. “Възраждане” в 13.00 часа. Ограниченията в този ден се въвеждат от 12.00 ч. до изтегляне на колоната и обхващат: бул.”Априлов”, пл. “Възраждане”, ул. “Брянска”, ул.”Хр.Смирненски”, изхода на гр.Габрово в посока гр.Дряново. Главният път Габрово-Дряново – Велико Търново също ще бъде затворен за времето от 12.30 до 14.00 часа на 09.09.2008 г. Ограниченията важат за всички превозни средства, включително обществения и таксиметров транспорт.