Наркозависими, преминали успешно лечение, разказват за проблемите си
Наркозависими, преминали успешно лечение, разказват за проблемите си / sxu

Общинският съвет по наркотични вещества и Фондация „Бетел България” организират на 24 юни (вторник), от 17:30 часа, в Художествена галерия „Христо Цокев”, среща-дискусия по проблемите на наркоманиите, с участието на младежи, преминали успешно програмата за лечение от наркозависимост. Те ще разкажат за проблемите, с които са се срещали и опасностите, на които са се излагали, докато са живели в света на дрогата.

Презентацията „Откъснатото поколение”, която Фондация „Бетел България” ще представи, ще провокира дискусия за причините, довели до прекъсване на контактите между родители и деца, за нарастващата агресия сред подрастващите и каква е отговорността на всички нас за случващото се.

„Бетел” е Международна организация за помощ на лица, страдащи от всякакви зависимости. Създадена е през 1985 година и е регистрирана в обществена полза. Седалището е в Мадрид, Испания. „Бетел” се основава от мисионери на WEC International, мисионерска интернационална организация и е член на ISAAC /Интернационална Коалиция за помощ на зависими от всякакви субстанции/.

Целта на „Бетел” е да достигне до най-нуждаещите се, отхвърлените от обществото зависими лица. Организацията създава защитени жилища за зависими младежи. Грижата за тях и посрещането на ежедневните им нужди се осъществяват в една различна до тогава за тях среда – без дрога, алкохол и насилие, в атмосфера на домашен уют, приемане и подпомагане.

Срещата е отворена за всички, които имат желание да научат повече за проблема с употребата на наркотици от младите хора!