полиция
полиция / Снимка: МВР
В рамките на провеждана Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, полицейски служители спрели лек автомобил „Шкода“. При извършената проверка на 41-годишния водач, техническото средство отчело положителен резултат за употреба на канабис. При претърсване на автомобила, са намерени 0,4 грама марихуана. Допълнително е установено, че превозното средство не е регистрирано по надлежния ред.

Бързо полицейско производство е започнато срещу 31-годишен водач на товарен автомобил. Проверката установила, че не притежава документи за управление, тъй като е наказан по административен ред, с влязло в сила наказателно постановление

На 6 юли, около 01:00 часа, на ул. „Никола Войновски" в Габрово, автопатрулен екип спрял лек автомобил „Ауди", без поставени регистрационни табели. Установено е, че 25-годишният водач управлява в срока на изтърпяване на административна мярка „временно отнемане на свидетелство“ и не може да представи контролен талон на автомобила. По случая започнато бързо полицейско производство.