Изложба 115 г. предучилищно образование в Добрич
Изложба 115 г. предучилищно образование в Добрич / netinfo

Музейна сбирка, наречена „115 години предучилищно възпитание в град Добрич" ще бъде представена днес в изложбената зала на Националния музей на образованието в Габрово. Експонатите, събирани от учители по предучилищна педагогика, проследяват историята на предучилищната система в града. Колекцията от архивни материали е експонирана в 16 платна, съдържащи снимки, протоколи от съвещания, решения за откриване, закриване на детски заведения.

Особен интерес представляват документите за построяването на първата сграда специално за детска градина в Добрич от румънска гражданка през 1936 г. Сградата е архитектурна забележителност в центъра на града.

По повод годишнината е открита паметна плоча. В програмата на групата добрички учители, водена от експерт по предучилищно образование, е включена среща с учители от габровските детски градини „Мики Маус", „Младост" и „Ран Босилек" с цел обмяна на методически и дидактически опит. На срещата ще присъстват и представители на Дирекция „Образование и култура" към Община Габрово.