Започва общинското първенство по футбол за юноши
Започва общинското първенство по футбол за юноши / Община Габрово
Идеята футболен клуб „Янтра Габрово“ да стане общински отдавна витае в публичното пространство, но тази седмица излезе на ниво Общински съвет. На последното заседание на ОбС трябваше да се дадат рамо на „Янтра Габрово“ и на още два спорта като разпределят на три 20 000 лева.

Две предложения влязоха в зала. Едното е на кмета на Община Габрово Таня Христова и второто - на д-р Пламен Панов, председател на Постоянната комисия за младежта и спорта.

Таня Христова предложи 20-те хиляди да се разпределят между футболен клуб „Янтра Габрово“, мъжкия хандбален клуб „Чардафон“ и колоездачен клуб „Янтра-Исполин“ по следната схема 15000:2500:2500.

Д-р Панов предложи друг вариант - футбол - хандбал - колоездене да бъде в схема 12000:5000:3000.

Мотивите на д-р Панов хандбалът да получи повече средства са изключителните успехи на мъжете, които тази неделя ще играят за призово място. Трите хиляди лева са необходими на колоездачите, които също показват добра класа, за закупуване на два качествени велосипеда. И трите спорта имаха свои представители на заседанието в очакване кой какво ще получи. Но разпределението на парите за спорта никога не минава без напрежение, без съмнение за лобизъм и без някой да се поразсърди. Особено за футбола. В момента в Габрово има 7 футболни клуба, по- вече дори от Варна, и всеки се нуждае от подкрепа.

Източник: вестник „100 вести"