Габровци с по-кратко работно време заради Карнавала
Габровци с по-кратко работно време заради Карнавала / netinfo
Кметът на Габрово Томислав Дончев призовава работодателите, собствениците на фирми и институции на територията на Общината, на 17 май – Денят на Габрово, да намалят работното време на своите служители по възможност до обяд. Причината е въвеждане на ограничения в движението по част от улиците в града.Целта е да се даде възможност на всички желаещи да се включат активно в габровския карнавал и да бъдат предотвратени нежеланите неуредици, свързани с ограниченията в транспорта, въведени за празника.

Карнавалното шествие ще тръгне в 17 часа от храм “Успение Богородично” ще премине по ул. „Радецка”, пл. „Първи май-1876”, мост „Игото”, ул. „Скобелевска” и ще завърши на пл. „Възраждане”. В дефилето тази година се очаква да се включат над 2000 души. Чуждестранните групи ще са 17, а официалните делегации - 10. Карнавалните картини ще са около 60 като 30 от тях ще бъдат с макети. Сценаристите на шествието все още запазват тайна относно това кой ще отреже опашката на габровската котка – символ на града и как ще бъде маскиран кметът. Ясно е само това, че операцията ще бъде извършена безболезнено, защото заместник кметът на Общината д-р Нели Савчева ще изпълни ролята на анестезиолог, който ще постави упойка.

Една от новите атракции за Празника на Габрово е голям балон, който ще се позиционира в небето над града още на 16 май. В коша на съоръжението могат да се поберат 10 души.Габровци и техните гости ще имаат възможността да разгледат отвисоко забележителностите на столицата на хумора.