Четири приоритета на Програмата за финансиране на проекти в областта на културата
Четири приоритета на Програмата за финансиране на проекти в областта на културата / Дарик Габрово, архив

Само една проектна сесия ще има  Програмата за финансиране на проекти в областта на културата на Община Габрово през тази година. Определени са и четири приоритета, по които могат да кандидатстват за финансиране културни институти,творчески формации, сдружения и организации с нестопанска цел.

По Приоритет 1 - Изкуство край реката ще бъдат подпомогнати проекти, които ще осмислят по нов начин новоизградената крайречна улица „Аврам Гачев". Събитията могат да включват творчески дни на открито, които ангажират широка публика и провокират  участието й в различни форми и жанрове на изкуството.Максималната сума, която се разпределя е 9 000 лв.

По Приоритет 2 - Иновативни културни събития  е предвидено финансиране на проекти , които развиват нови форми на културните изяви.Максималният размер на средствата е 12 000 лв.  

Приоритет 3 - Изкуството мост между поколенията  дава възможност за широка интерпретация на зададената тема, без да ограничава творческите виждания на кандидатите, но трябва да е налице връзката между поколенията. Максималната сума е 8 000 лв. 

Приоритет 4 - Културно-историческо наследство ще подкрепя проекти, които изследват и историческото наследство на Габрово, или са предпоставка за развитие на културен туризъм. Средствата, които се разпределят са 4000 лв.