Земеделците в Добричко се разграничиха от лидера на ЗНС Румен Йончев
Земеделците в Добричко се разграничиха от лидера на ЗНС Румен Йончев / Дарик Добрич - архив

Общинската организация на ЗНС в Добрич се разграничава от лидера на партията Румен Йончев, съобщи пред Дарик председателят на Областното настоятелство на ЗНС Тодор Моралийски.

„Не признаваме Йончев за лидер, разграничили сме се от него  с пет декларации. Тези прибежки към БСП, към Бареков, към Ковачки не са нещо, което земеделците одобряват. Това не са нещата, заради които ние сме в тази организация” – коментира Моралийски. Той подчерта, че местните структури на ЗНС  ще водят самостоятелна политика на предстоящите кметски избори, независимо от политиката на централното ръководство, в случай, че тя не ги удовлетворява.

В две от общините на Добричка област  – Добричка и Ген.Тошево, ЗНС ще издигне свои кандидати за кметове, а в останалите общини ще се яви с листи за общински съветници., информира още Моралийски. Според него на този етап партията се подготвя за самостоятелно явяване на изборите без да се обсъжда вариант за коалиции. „ Винаги обаче сме били отворени към останалите земеделски организации и сме готови да обединим усилия за изборите.  Ако се окаже, че  другите земеделски формации, включително и ЗНС не са с централни регистрации, ще поискаме на местно ниво да се коалираме” – заяви Тодор Моралийски.