Заседават по дело срещу грабител, задигал мобилни телефони
Заседават по дело срещу грабител, задигал мобилни телефони / netinfo

Районен съд - Добрич ще заседава по делото срещу 21-годишния Етем Ш. Р. от Добрич. През януари 2006 година, когато обвиняемият е бил непълнолетен, е нападнал четирима души и е задигнал мобилните им телефони. Общата стойност на отнетите при грабежите вещи е 770 лева.

Първо Етем нападнал момиче в двора на детска градина, като му взел телефон „Нокия", който по-късно продал.  Няколко дни по-късно ограбил младеж, който излизал от двора на добричко училище. Етем го бутнал на земята, ударил го в лицето и му измъкнал джи-ес-ем „Нокия". От друг млад човек откраднал телефон „Панасоник".

Последният грабеж бил извършен на 3 февруари 2006 година, около 20.30 ч. Пострадалият и негов приятел вървели по ул. „Бойчо Огнянов". Етем Р. ги спрял и поискал да чуе мелодията на мобилен телефонен апарат „Сони Ериксон", собственост на едното момче. Подсъдимият взел телефона в ръце, а когато собственикът си го поискал, той го ударил с юмрук в лицето и побягнал. Познати на пострадалия, които били наблизо, задържали Етем след кратко преследване.

Етем има начално образование, не е женен и работи в строителството. Той не е осъждан, но са му налагани административни наказания. Има лоши характеристични данни.

Процесът е отлаган два пъти поради неявяване на подсъдимия. След като е събрал данни, че Етем е напуснал страната, съдът го е обявил за общодържавно издирване. Делото ще се разгледа в отсъствието на подсъдимия, но след като му е осигурена необходимата по закон защита.