Започва Тюленово арт фест
Започва Тюленово арт фест / http://tyulenovo.info

Първото издание на Тюленово арт фест започва днес и ще продължи до 15 август. Във фестивала ще участват писателят Петър Делчев, художникът Василий Похомов, музикантите Краси Първанов и Борислав Хаджиев с групата ENE, както и Огнян Антов с групата Buna Pomeranza.

Музикалните участия на Тюленово арт фест ще бъдат съобразени със заобикалящата природа – изпълненията ще са акустични, Василий Похомов ще рисува на скалите, а писателят Петър Делчев ще представи своето творчество и ще разкаже за опита си миналата година да прекоси с каяк Черно море. "Парцали с идеали" е наречена творческата работилница, организирана от „ЛаЛУ&Гер“. Лютиерът Галин Пенев ще покаже как се прави класическа китара.

В програмата е включен и конкурс за най-добра рибена чорба, като условието е тя да е приготвена само с черноморска риба. Надпреварата ще се проведе в последния ден на фестивала – на 15 август от 18.00 часа в комплекс “Хански стан”.

Тюленово арт фест се организира за първа година от Неф(н)ормална група Тюленово, община Шабла, кметство село Тюленово и читалище „Изгрев 1936“ в селото.

В рамките на фестивала ще бъдат обявени победителите в предварително обявения конкурс за любителска фотография „Снимах Тюленово”.

Музикалните концерти ще започват в 20.00 часа на новопостроената сцена в рибарския залив в селото. Входът е свободен.

Първият концерт на 13 август е на BunaPomeranza. Групата е създадена във Варна. Настоящият й състав включва: Сергей Глинков (мандолина, струнни) , Огнян Антов (клавир, ритъм китари), Ники Гръмотевицата (ударни), Роберто Паскал (бас китара, укулеле, казу). Групата изпълнява боса нова, рокендрол, туист, реге, поп, джаз, инструментали, мюзикхол, песните са на български, руски, английски.

За 14 август е планиран концерт акустична китара на Красимир Първанов, самоук автор-изпълнител. Репертоарът му включва авторска музика по негови текстове и стихотворения на свои приятели поети. Лютиерът Галин Пенев е изработвал за него китари.

На 15 август гостува етно-алтернатив проектът ENE. Групата е създадена през 2006 г. от Борислав Хаджиев (вокал, акустична китара, кавал). Първото участие на групата е през 2007 година. Настоящият състав включва: Борислав Хаджиев, Йордан Грънчаров (барабани, перкусии), Зорница Грънчарова (вокал, перкусии), Жеко Станев (акустична и ел. китара).