Започва Модна фиеста Албена'2016
Започва Модна фиеста Албена'2016 / Албена

Започва 16-тата Модна фиеста Албена. Форумът тази година празнува началото на младостта. Той ще бъде открит от Робинзон Крузо - в ролята ще влезе най-красивият мъж на България на десетилетието - Диан Христов, избран след допитване във Фейсбук, който ще бъде облечен с банските костюми на известния италиански дизайнер Салваторе Куоколо. Самият Куоколо и красиви амазонки ще пристигнат с яхта в Албена. Цялата хореография на шоуто е поверена на д-р Евгени Евтимов.

Ще участват моделите Гергана Цветкова, телевизионна водеща и водеща на фиестата от последните години, Галена Стоичкова, Бояна Йорданова, Клаудия Караджова и др. Традиционно всеки ден е запазен за различни шоута и активности, разказа продуцентката на събитието Мариана Аршева.

Тази година за първи път майката на младата певица Крисия - Ангелина Попова, ще покаже колекция грим на Модната фиеста. Нейните дъщери Марина, Тифани и Крисия, ще бъдат гвоздея на дефилето. Освен че се занимава с грим, Ангелина е и преподавател по бойни изкуства в родния си град Разград.

Модната фиеста стана запазена марка на Албена и превърна комплекса в лятна столица на модата. Досега гости са били два пъти губернаторът на щата Невада Боб Милър, откривателят на Шарън Стоун - Жан Люк Брюнел, известният италиански дизайнер Салваторе Куаколо, Денис Смирнов. Фиестата е предпочитано място от едни от най-известните музикални звезди на България като дует „Ритон", Силвия Кацарова, Кристина Димитрова, Константин, Орлин Горанов, Теодора, Васил Петров, Кичка Бодурова и др.

16-тото издание отново ще завърши във вариете театъра на комплекс Албена с дефиле на модните къщи „Ивенти", „Анджи", „Теодор", „Мери стил", Сватбен център София. Последната колекция е запазена от миналата година за известния дизайнер Денис Смирнов и модна къща „Хадаса".