Задържат в ареста 19-годишен, извършил убийство в Хамбург
Задържат в ареста 19-годишен, извършил убийство в Хамбург / netinfo

Добричкият окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража” - спрямо 19-годишния Юсуф И. Исмаил от Добрич, уличен в убийство на албанец в Хамбург, Германия. Задържането е поискано с Европейска заповед за арест, издадена от Областния съд на Хамбург на 30.06.2008 г. по дело на Районния им съд. В нея се посочва, че Исмаил е издирван за престъпление, за което може да получи наказание 15 години затвор.

На 24 май тази година към 22.40 часа Юсуф отишъл в жилището на потърпевшия и с неизвестни мотиви го пробол около 28-30 пъти с нож. Албанецът е починал малко по-късно от вътрешни и външни кръвоизливи, получени от многобройните прободни рани в корема, гърдите и черепа.

Добричкият окръжен съд получи по делото информация от Интерпол, че оставените в жилището дактилоскопични отпечатъци и тези на Исмаил съвпадат.

Защитата на Исмаил не възрази на направеното предложение, но обясни, че инцидентът е станал при самозащита. Свидетелство за това са белезите по тялото му.

В последната си дума пред съда Исмаил заяви, че „иска да бъде екстрадиран в Германия по най-бързия начин”.

Определението на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд – Варна в срок от 3 дни. Задържаният обаче заяви пред съда, че няма да се възползва от това свое право.