Въпросът на Дарик: Какво предизвиква агресията в училище, кой е отговорен и как трябва да се справяме с проблема?
Въпросът на Дарик: Какво предизвиква агресията в училище, кой е отговорен и как трябва да се справяме с проблема? / netinfo

Агресията и тормозът в училище се превърнаха в тежък проблем за обществото ни. Случаите на такива прояви в българските учебни заведения присъстват все по-често в медиите, а последният инцидент е от днес – младежи наръгаха свой съученик пред 31-во училище в София. От началото на годината до сега сме свидетели на няколко такива случая на агресия между съученици, между родители и учители, родители и ученици. Припомняме ви най-фрапиращите:

На 6 януари в Севлиево майка на второкласничка нахлу в час по английски и нападна и удари учителката, защото не искала да пусне дъщеря й от час, за да се преобуе.

На 21 януари четирима родители връхлетяха в учебно заведение в София и дърпаха и удряха две ученички. Причината – конфликт между десетокласник и единадесетокласник.

Всички вероятно си спомнят и случая от октомври м.г. в Сливен, когато майка от ромската махала преби учителката на детето си пред очите на другите ученици и на родители.

Според редица статистики през последното десетилетие насилието сред тийнейджърите се е увеличило в пъти, а всяко второ дете между 10 и 16 години е преживяло по един или друг начин акт на насилие. Какво предизвиква агресията в училище, къде се корени проблемът и как трябва да се справяме с него - това ще бъде тема в предаването на Дарик радио Добрич на 28 януари от 10 до 12 часа.

Ако темата ви вълнува, ако сте били свидетели или потърпевши от такива проявления – коментирайте под тази публикация или във фейсбук в профила на Дарик Добрич, или пък ни се обадете на тел. 058 60 24 24 по време на предаването.