ГЕРБ отбеляза Световния ден за борба с рака
ГЕРБ отбеляза Световния ден за борба с рака / netinfo
Общинската организация на ПП ГЕРБ в Добрич отбеляза Световния ден за борба с рака – 4 февруари. В инициативите се включиха народният представител Даниела Димитрова, общинският ръководител Красимир Николов, общински съветници и членове на ГЕРБ.

4 февруари - Световен ден за борба с рака

Те направиха обществеността на Добрич съпричастна към каузата като закичиха граждани с розови лентички, символ на борбата с рака. Раздаваха розови балони, както и флаери с информация за мащабите на онкологичните заболявания, както и рисковите фактори за това.

В храм „Свети Георги“ архиерейският наместник иконом Иван Дойчев отслужи молебен за здравето на българския народ. На поканата да се включат в общата молитва се отзоваха управителят на ДКЦ II  д-р Валери Веселинов и членове на Сдружението на жените с онкологични заболявания и техните сподвижници.

борба рак ГЕРБ Добрич
netinfo

Народният представител Даниела Димитрова призова да бъдем съпричастни към болните не само в този ден и пожела здраве на всички.

„Тенденцията е за увеличаване на заболеваемостта и намаляване на възрастовата граница на диагностицираните с онкологични заболявания“, обясни д-р Веселинов. Посочи, че вече има 22-годишна пациентка с рак на гърдата. Той е категоричен, че трябва да има профилактични прегледи, трябва да се прави ехомамография.

За проблема трябва повече да се говори. Много малко хора с онкологични заболявания са готови да споделят, обясни Софка Йорданова – председател на УС на Сдружението на жените с онкологични заболявания и техните сподвижници. Някои дори се притесняват, че  може да загубят работата си. Има нужда и от работа с психолог, смята тя.