Варненският апелативен съд потвърди ареста на наркодилъри от Добрич
Варненският апелативен съд потвърди ареста на наркодилъри от Добрич / Dariknews.bg

Ивелин Костадинов, обвиняем за притежание на канабис и амфетамини, предназначени за продажба, ще остане в ареста, след като Варненският апелативен съд потвърди мярката, определена от Окръжен съд Добрич. 22-годишният добричлия е в ареста от средата на месец юли тази година. Той е задържан в момент на продажба на дрога. При обиск от дома му иззели повече от 150 грама канабис и 16 грама амфетамини.

Все още е реална опасността ако е с по-лека мярка за неотклонение младежът да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление, смятат магистратите. Костадинов има предишно осъждане, има и лоши данни за личността му, събрани в хода на разследването.

Апелативният съд потвърди първоначалния арест и на 27-годишния Галин Рафаилов от Балчик, разследван също за разпространение на наркотици в Добрич. Той е обвиняем по друго досъдебно производство, започнало в началото на този месец. Осъждан е 5 пъти с влезли в сила присъди за други престъпни деяния, по една от които е реабилитиран по право. Данните сочат, че той се движи в криминално проявена среда, конфликтен е и агресивен.

Определенията са окончателни.