В пакетите за бедните има качествен боб
В пакетите за бедните има качествен боб / Дарик Добрич

Социално слабите в Добрич получават от днес продуктите от втория транш на помощите от ЕС. В пакета за бедните има и по 8 кг боб, който видимо е с много добро качество. Той е доставен от друга фирма, а не от тази, която зареди БЧК-складовете с боб с гъгрица, увери директорът на БЧК-Добрич д-р Артюн Еринозов. Новите количества годен продукт са получени в Добрич вчера.

Общо 45 тона е бобът под възбрана, който се намира в регионалния склад на червенокръстката организация в с.Победа, поясни д-р Еринозов. В 22,5 тона, получени на 19 октомври, бяха открити мъртвите вредители, припомни той. От другата половина от боба, който е от същата партида, но е получен на друга дата, също са взети контролни проби. Резултатите се очакват днес. Пробите са изследвани в две независими лаборатории – на БАБХ и на ДФ”Земеделие”, подчерта д-р Еринозов. По думите му всичките 45 тона са запечатани, има строг контрол и никой няма достъп до тях, освен началникът на склада.

В пакетите за бедните има качествен боб
netinfo

Правоимащите в Добричка област са около 7000 души. Пакетите са по 53 кг,  включват 13 артикула и са на стойност 102 лева. Общата стойност на продуктите за региона е 800 хил.лв, а количеството им е 400 тона. Храните ще получат и тези социално слаби, които по някаква причина са пропуснали първия транш.

Всеки пакет съдържа по пет килограма брашно и ориз, килограм и половина спагети, 7 литра олио, 12 килограма леща и 8 килограма боб. Ще бъдат раздавани също така и по 800 грама макарони, пакет бисквити, 2 кг конфитюр, 1 кг картофено пюре, 1,5 кг мед, 8 кг захар и 250 гр.кафе.

На старта на втория транш от раздаването на храните в пункта в ДКЦ2 днес присъства и областният управител Желязко Желязков.

В пакетите за бедните има качествен боб
netinfo