В Каварна стартира лятна детска голф академия
В Каварна стартира лятна детска голф академия / kavarna.bg

Лятна голф академия за деца от 7 до 18  години започва в Каварна. Академията е създадена от Община Каварна в партньорство с голф клуб „Тракийски скали“. Учениците от Каварна ще могат да се възползват от първокласната база за спортуване на едно от най-хубавите голф игрища в България. Заниманията започват на 15 юли 2016, а след малка пауза през зимата, те ще бъдат подновени през пролетта. Всички 68 участници ще могат да усетят спортната страст от играта на голф, която придобива все по-голяма популярност в България.

Младите голфъри са разделени в шест възрастови групи. Заниманията ще се провеждат всеки вторник и петък от 14.00 до 17.00 часа. Продължителността на всяка тренировка ще бъде един астрономически час. На голф игрището едновременно ще тренират децата от две групи. Всяка от тях ще бъде обучавана от лицензиран инструктор. Децата ще изградят умения, свързани с голф играта и голф протокола. Между участниците в детската голф академия ще се провеждат турнири. Всеки от тях ще получи официален сертификат, който удостоверява тяхното ниво и ще гарантира правото им да участват в турнири. Най-талантливите млади състезатели ще бъдат поканени да продължат заниманията си и да представят клуба и България на престижни състезания.

Превозът на децата до голф клуб „Тракийски скали“ и обратно до града е организиран от община Каварна. Автобусите ще тръгват 30 минути преди часа на тренировката от спирката до училищата. Всички участници в лятната голф академия трябва да бъдат подходящо облечени за тренировка. Необходимо е да имат шапки и да си носят вода.